ÖĞRENCİ İZİNLERİ

DEĞERLİ VELİMİZ

İlköğretim Kurumlar Yönetmeliğinin 17 /3-d maddesi gereği öğrencinin geçerli mazereti ve velinin yazılı başvurusu üzerine okul yönetimi tarafından bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrenciye 15 güne kadar izin verilebilir.

Öğrenci izinleri ile ilgili aşağıdaki hususlara hassasiyetle uyulması önemlidir.

1-Hastalık nedeni ile alınan raporlar öğrenci ile okula gönderilebilir.

2-Öğrencinin sözlü talebi ile öğrenciye izin verilemez.

3-Velinin imzalı dilekçesi olmadan okula gelen öğrenciye izin verilemez okuldan gönderilemez.

4-Okula gelemeyecek durumda olup ta öğrencisine izin almak isteyen velilerimiz sonraki 5 iş günü içerisinde okul idaresine başvurması rica olunur.

Bu bağlamda siz değerli velilerimizden ricamız öğrencilerimize Sınıf öğretmeni yâda okul idaresi tarafından velinin yazılı başvurusu olmadan izin verilemeyeceğini bildirir anlayışınız için teşekkür ederiz.

MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği´nin 17. maddesi doğrultusunda, öğrencisi için izin talep edecek olan velilerimizin kullanabilecekleri dilekçe örneği için  TIKLAYINIZ

Yayın: 01.01.2024 - Güncelleme: 01.01.2024 22:32 - Görüntülenme: 359