Şbt

Öğrencilerimiz ve velilerimiz sınıf bazlı programdan öğrencilerimizin hangi gün hangi dersi olduğunu takip edebilirler.Ders programları güncellenme durumunda güncel program tarihi ile paylaşılacaktır.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 09/09/2023 tarihinde 32304 sayılı resmî gazetede yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 6’ncı maddesinin “b” fıkrası gereğince İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu kararı ile temel eğitim kurumlarında 7. sınıf Fen Bilimleri dersi 1. dönem 2. yazılı sınavı il geneli ortak yapılacaktır.

Uygulama takvimine göre ortak yazılı sınavlar ilimiz genelinde tüm resmî/özel ortaokullarda uygulanacaktır. Yapılacak ortak yazılı sınavlarda, derslerin öğretim programlarına bağlı ve il/sınıf/alan zümreleri tarafından hazırlanan konu soru dağılım tabloları esas alınmıştır.

Ortak yazılı sınavlar 20 adet çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

Sınav süresi her ders için 40 dakikadır. Ortak yazılı sınavı için verilen 40 dakikalık sürenin, sınav kâğıtları dağıtıldıktan sonra başlayacak şekilde ayarlanması sağlanacaktır.

Ortak sınava girmeyen öğrencilerden mazeretleri okul müdürlüğünce uygun görülenlerin mazeret sınavları, ortak sınav takviminde belirtilen tarihlerde merkezî olarak hazırlanmış sorularla tüm okullarda aynı anda yapılacaktır. Mazeret sınavının usûl ve esasları ile konu soru dağılım tabloları ortak yazılı sınavla aynı olacak yalnızca soruları farklı olacaktır.

E. SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1. Her soru yazılı kâğıdındaki yönergede belirtilen puan değerindedir.

2. Cevap anahtarında yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

3. Sınav sonunda oluşan puanlar ilgili dersin yazılı notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.

4. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmeyecek; e-okul sistemine “K” olarak girilerek aritmetik ortalamaya dâhil edilecektir.

5. Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

Ara

2022 YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ DENETLEME KURULU RAPORU