KOCAELİ / KARTEPE - Dürdane Özdilek Ortaokulu

Mrt

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen, Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden olan ve geçtiğimiz günlerde başarıyla ilk uçuşunu yapan KAAN ülkemizde büyük bir gurura vesile olduğu gibi dünyada da büyük yankı uyandırmıştır.

21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’de ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kalan KAAN, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz, güçlü ve atik özellikleriyle bir gurur projesi olarak ülkemizin kritik teknolojilerin tasarlandığı, geliştirildiği ve üretildiği bir merkez olması yolunda önemli bir eşiği aşmamızı sağlamıştır.

Türkiye'nin savunma sanayii stratejisinin en önemli ayağı olan yerlilik ve millîlik vurgusu, KAAN projesiyle yeni bir boyut kazanmış, KAAN' ın geliştirilmesi sürecinde Türk mühendislerinin bilgi birikimi ve tecrübeleri, ülkemizin bu alandaki yeteneklerini gözler önüne sermiştir.

Bu bağlamda; "Millî Muharip Uçağımız KAAN" başlığıyla TUSAŞ tarafından hazırlanan ve http://meb.ai/ALWclo bağlantısında yer alan video

Mrt

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinden ortaöğretime kadar çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerinin en iyi şekilde sağlanması için başlatılmıştır. Bu proje kapsamında sağlıklı beslenme hakkında farkındalığı artırmak için meyve ve çorba günü gerçekleştireceğiz.

Şbt

2024 yılında yapılacak olan liseye geçiş sınavı LGS örnek soruları yayınlanmış olup aşağıdaki bağlantıdan ayrıntılara ulaşabilirsiniz

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümrelerince oluşturulacak konu soru dağılım tablolarına örnek teşkil edecek tablolar yayımlandı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Başvurular 13 Şubat 1 Mart tarihleri arasında yapılacaktır.

Klavuzdaki başvuru şartlarını taşıyan ve başvuruda bulunmak isteyenlerin , aşağıdaki bağlantıda yer alan Ek 1 formunu doldurarak başvuru yapmaları ve okul idaresine onaylatmaları gerekmektedir.

Tüm öğrenci ve velirimize duyurulur.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında bugün vizyonda olan "Rafadan Tayfa Hayrimatör" filmini izlemek için sinemadayız.